Борси за шафран ще отворят врати в Пловдив и Бургас


Борси за шафран ще отворят врати в Пловдив и Бургас
15 Януари 2020, Сряда


В последните години все повече нараства интересът в страната към производството на екзотичната подправка

Автор: Десант

Две борси за шафран ще бъдат разкрити тази година в България. Първата ще бъде отворена в края на януари в Пловдив, а втората ще е в района на Бургас, като там това се очаква да се случи в началото на туристическия сезон, съобщава БНР            .

Председателят на българската национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови продукти Хасан Тахиров обяснява в ефира на радио Бургас, че страната ни става все по-предпочитана за отглеждането на този продукт. Към момента производителите на шафран в България са около 8000.

"Пет милиона туриста, ако купуват по един грам шафран това са пет тона шафран и може да се продава на двойна и тройна цена. Затова ние се ориентираме едната от нашите борси да е в Слънчев бряг или в района на Бургас".

Все повече нараства интересът в страната към производството на шафран. Това се отнася и за региона на Бургас, пояснява Тахиров.

Общо 5 милиона тона годишно сух шафран се произвежда в България. У нас условията за отглеждане на ценната екзотична подправка са много подходящи и все повече хора проявяват интерес към този вид доходен бизнес.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Василев
23.01.2020 18:56:09
1
0
5 милиона тона? На планета Земя се произвеждат годишно около 240 -250 тона!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки