Какво е танго нуево питат в „На концерт в сряда”


Какво е танго нуево питат в „На концерт в сряда”
Снимка: НУМСИ „проф. Панчо Владигеров”
14 Януари 2020, Вторник


Интерактивната игра „20 въпроса за изкуството” ще се разиграе в Концертната зала на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”

Автор: Десант

Какво е танго нуево и кой е Астор Пиацола - отговорът на тези и на още много въпроси ще стане ясен по време на интерактивната игра „20 въпроса за изкуството”, която ще се разиграе тази сряда 15 януари от 18 часа  в Концертната зала на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.

Форматът, който стартира преди няколко години, успя да заеме специално място в календара на творческите изяви на училището по изкуства.

В него главната роля е отредена на публиката. Изпълнители и зрители ще имат възможност да се забавляват заедно с нови интелектуални предизвикателства, този път посветени на клавирното изкуство.

По атрактивен начин въпросите свързани с пианото и акордеона ще бъдат илюстрирани с видеоматериали и  живи изпълнения.

Зрителите ще станат част от нещо живо, истинско и емоционално. В поредното предизвикателство на училището по изкуства ще бъдат забъркани имената на Ференц Лист, Клод Дебюси, Сергей Прокофиев, Фредерик Шопен, Винченцо Белини, Хенри Пърсел и Доменико Скарбати. В спор ще влязат Алексис Вайсенберг, Светослав Обретенов, Любомир Денев,Румен Бояджиев и Веселин Стоянов.

Поредицата „20 въпроса за изкуството” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда”. Входът е свободен.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки