Планетариумът в Смолян с вход свободен за Световния ден на снега


Планетариумът в Смолян с вход свободен за Световния ден на снега
Снимка: Планетариум - Смолян
09 Януари 2020, Четвъртък


На 18 януари редица емблематични туристически забележителности в родопския град ще могат да се посетят без такса 

Автор: Десант

В третата събота на януари всички гости и жители на Смолян ще могат да посетят без такса Планетариума в Смолян, Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ и Художествената галерия. На 18 януари редица емблематични туристически забележителности в родопския град ще са с вход свободен. Тогава в общината ще бъде отбелязан и Световният ден на снега.

Смолян е част от инициативата на министерството на туризма "Денят за вас“. Тя ще се реализира в общините, които имат условия за развитие на зимни спортове и планински туризъм.

„Денят за вас” е част от кампанията на туристическото ведомство, провеждана под надслов „Естествено в България“, която  в сътрудничество с бизнеса и местните власти подпомага развитието на вътрешния туризъм.

За първи път денят на отворени врати бе реализиран през сезон Лято 2019 г. и премина при засилен интерес както от страна на местните власти, така и на туристите. Регионалните обекти отчетоха сериозно увеличение на посетителите в дните с вход свободен, като при някои обекти гостите бяха до два пъти повече.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки