Разпитват екоминистъра за водната криза в Перник


Разпитват екоминистъра за водната криза в Перник
09 Януари 2020, Четвъртък


Масирана специализирана акция има и в миньорския град

Автор: Десант

Отведоха министъра на околната среда и водите Нено Димов за разпит в спецпрокуратурата.

„Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан", заяви пред журналисти той, преди да бъде качен в кола на ведомството.

От сутринта в МОСВ се провежда акция. Тя е заради водната криза в Перник и заради лицензите на фирмите за внос на боклук от чужбина. Проверката е разпоредена лично от главния прокурор Иван Гешев.

Масирана специализирана акция има и в Перник. ДАНС, полиция и прокуратура са в миньорския град от рано сутринта. В медиите излязоха публикации, че са задържани бившият пернишки областен управител Ирена Соколова и отстраненият шеф на местното ВиК - Иван Витанов.

„Води се досъдебно производство след акция на спецпрокуратурата в Перник, касаеща водната криза в града. Делото е под наблюдението на спецпрокуратурата. Действията се провеждат от следователи на спецпрокуратурата, съвместно с ДАНС и КПКОНПИ. В момента, освен в Перник, се провеждат и разследвания в Министерство на околната среда и водите”, съобщи на брифинг в Перник главният прокурор Иван Гешев.

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че на коалиционен съвет ще бъде обсъдена оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки