Три коли затънаха в снежните преспи на затворения път Шипка - Бузлуджа


Три коли затънаха в снежните преспи на затворения път Шипка - Бузлуджа
Снимка: kazanlak.com
06 Януари 2020, Понеделник


Участъкът е затворен за всякакви моторни превозни средства за периода от октомври до март всяка година

Автор: Десант

И тази година затвореният и заснежен през зимата път Шипка – Бузлуджа се оказа капан за автомобили, чиито шофьори не спазват забраната, съобщават местните медии.

На Йордановден три леки коли, в които са пътували общо 11 души, от които 5 деца, са прекарали около 3-4 часа в преспите. За щастие пострадали няма и бедстващите вече са свалени в Казанлък, благодарение на бързата реакция на РСПБЗН Казанлък и екипи на Полицията.

Жените и децата, които са 7 на брой, в момента са настанени в Районната служба по пожарна безопасност Казанлък, докато изчакват, останалите трима мъже, с помощта на автомобили с висока проходимост да изкарат колите си от заледения и заснежен път.

Причината да изпаднат в тази ситуация е, че туристите, които са от Добрич, са отседнали в къща за гости в Шипка, и са решили да отидат на Бузлуджа да се пързалят. Но времето е неблагоприятно, със силен снеговалеж и вятър. Те решават да се прибират в Шипка, но избират да не се спускат от Бузлуджа на долу, а решават да минат от вр. Бузлуджа към вр. Шипка и от там да слязат на долу. Въпросният участък обаче не се почиства и е затворен за всякакви моторни превозни средства за периода от октомври до март всяка година.

За това, че шофьорите не са спазили пътните маркировки, ще им бъдат съставени актове за нарушение на Закона за движение по пътищата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки