Културно-туристически комплекс ще популяризира рибарския занаят в Ченгене скеле


Културно-туристически комплекс ще популяризира рибарския занаят в Ченгене скеле
Снимка: Десант
06 Януари 2020, Понеделник


Идеята е той да се развие като туристическа дестинация с разнообразие от активности и с променяща се културна програма

Автор: Дина Харизанова

В Ченгене скеле ще се изгради Културно-туристически комплекс, който ще е разположен в територията на север от едноименното рибарско селище.

Инвестиционното намерение е за изграждане на многофункционална зона за широк обществен достъп, чиято цел е популяризиране на рибарския занаят и традиции.

Целта на проекта е подпомагане и популяризиране на рибарския занаят, чрез: демонстриране на рибарски практики; обучения; срещи и обмен между рибарите и посетителите на комплекса. Това ще доведе и до създаване на работни места за местното население.

Друга важна задача на инициативата е развиването на морската култура на населението, което ще се осъществява чрез обучения, изложби, пленери, фестивали и др.,  както и чрез водни спортове и атракции.

Идеята е Комплексът да се развие като туристическа дестинация с разнообразие от активности и с променяща се културна програма.

Обявената в края на 2019 г. обществена поръчка за проектиране, строителство и авторски надзор Културно–исторически комплекс „Ченгене скеле“ е с прогнозна стойност 1 390 039,43 лв. без ДДС.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки