Правят на остров Света Анастасия пристан за малки лодки


Правят на остров Света Анастасия пристан за малки лодки
Снимка: anastasia-island.com
06 Януари 2020, Понеделник


Ще се разширява и реконструира и съществуващия пристан

Автор: Десант

Открита е процедура за обществена поръчка за проектиране, строителство и авторски надзор (инженеринг) на обект „Реконструкция и разширяване на съществуващ пристан и изграждане на нов пристан за малки плавателни съдове на остров Света Анастасия“.

Проектът предвижда да бьде преустроен съществуващия пристан на остров Света Анастасия, като се изгради брегозащита на западната брегова зона в рамките на акваторията на пристана, за да се предостави убежище на малки плавателни съдове при неблагоприятни атмосферни условия.

С реализацията на този проект се цели новоизграденият пристан да осигури максимално възможна защита на акваторията срещу вълнение, позволявайки приставането на плавателните съдове при бурно море и при гарантирана безопасност.

Новоизграденият /реконструираният пристан ще има възможност да приеме 3 туристически кораба и 8 лодки и ще позволява безопасното маневриране на пристигащите и отплаващите морски плавателни съдове.

През първия етап от изпълнението на проекта ще бъде удължен съществуващият кей с 5 м в южна посока; ще се оформи предпазна каменно-насипна „шпора“ с бронировка от тетраподи след удължения кей, и ще се изгради изграждане на част от мола с дължина 38,40 м, включително с инсталиране на електрическо оборудване, ВиК, навигационни елементи и всички дейности, необходими за осигуряване на самостоятелното функциониране на съоръжението до започването на втория етап, който включва направата на останалата част от мола с дължина 51,50м, включително разширяване на електро- и ВиК системите.

Прогнозната стойност на обществената поръчка без ДДС е 2 567 225 лева.

Крайният срок за внасянето на оферти е 13 февруари. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки