Патриотите предлагат да има таван за държавната субсидия


Патриотите предлагат да има таван за държавната субсидия
20 Декември 2019, Петък


Те настояват да отпадне напълно възможността за финансиране на партиите от бизнеса

Автор: Десант

Да отпадне напълно възможността за финансиране на партиите от бизнеса и таван от 6 млн. лв. за субсидията от държавата предлагат „Обединени патриоти". Промените в Закона за политическите партии, които бяха внесени днес, ще бъдат обсъдени от парламентарните партии след зимната ваканция.

Припомняме, че по искане на ДПС през лятото бе отменена забраната партиите да получават дарения от юридически лица, за да се компенсира намаляването на субсидията от 11 на 1 лев на глас. Преди две седмици субсидията бе увеличена на 8 лева на глас, но възможността за финансиране от бизнеса остана.

Сега „Обединени патриоти" предлагат да се върне старото положение - т.е. да са допустими само дарения от физически лица в размер до 10 хиляди лева, но да се въведе таван от 6 млн. за субсидия от държавата. Това ще засегне основно ГЕРБ, която по принцип държи субсидията си на депозит в банка.

Коалиционният партньор предлага също да има дебат по темата, на който да се реши обсъди предложението размерът на субсидията да бъде определен в Закона за политическите партии, а не да се определя всяка година с приемането на държавния бюджет.

Също така да се поставят ограничения за какво може да се харчи държавната субсидия, както и да се даде възможност на партиите да се отказват от нея.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
десантчик -патриотев
02.01.2020 10:45:18
0
0
ПАТРИОТИ У ПАРЛАМЕНТА, НЯМА...!ИМА КУКЛИ НА КОНЦИ - КАТО (НФСБ ) ....!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки