Читалището в Девин ще осъществи инициатива „Пътуващото куфарче“


Читалището в Девин ще осъществи инициатива „Пътуващото куфарче“
17 Декември 2019, Вторник


В рамките на проекта ще се подготвят презентации за различни традиционни обичаи и календарни празници, типични за региона, които ще бъдат представени в детските градини

Автор: Десант

НЧ „Родопска просвета – 1923“ в Девин ще осъществи инициатива „Пътуващото куфарче“, в рамките на която ще се подготвят презентации за различни традиционни обичаи и календарни празници, типични за Девин и околните села, които ще бъдат представени в детските градини.

Това предвижда проект с който Институтът по етнология и фолклористика с етнографски музей при БАН (ИЕФЕМ) взима участие в кампанията „Избери, за да помогнеш“.

В неговите рамки ще бъде оказана подкрепа на общо пет читалища от различни региони на страната с локалната традиционна култура, които ще бъдат системно подпомагани и консултирани от специалисти от ИЕФЕМ – БАН.

Другите читалища, включени в проекта, освен смолянското, са НЧ „Просвета – 1928“ в петричкото село Габрене; НЧ  „Мургаш – 1929“ в софийското село  Желява, НЧ „Напредък – Юпер 1915“ в едноименното кубратско село и пернишкото НЧ „Нови хоризонти 2009“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки