Цената на пуйките в Родопите хвръкна преди празниците


Цената на пуйките в Родопите хвръкна преди празниците
17 Декември 2019, Вторник


Вижте защо цените им скачат

Автор: Десант

По традиция на българската трапеза на Коледа и Нова година често се сервира ястие от пуйка. Колкото по-малко дни остават до коледноновогодишната трапеза, толкова устремено нагоре вървят цените на пуйките в Ардинско, пише Нов живот.

„Всеизвестно е, че най-вкусните телета и фитки в Родопите са в Ардинско. Малко останаха жителите на общината, които отглеждат пуйки, затова и цените скачат“, споделят местните търговци пред медията.

Според тях, жива пуйка върви за над 100 лева, като цената зависи от големината й. Повечето ардинчани предпочитат да купят вече оскубена и почистена птица. Тогава обаче цената за килограм се качва и е над 10 лева.

„Всяка година отглеждам няколко фитки. Много е трудно е да се грижиш за тях, и фуражът е много скъп. Преди няколко дни заколих мъжкия пуяк и напълних в буркани“, казва 67-годишната Емине Дурмуш от Млечино, цитирана от Нов живот.

Апропо, в предлагането на пуйки за празниците се включва и сайтът за промоции „Грабо", където срещу съответния ваучер за 86 лева може да се вземе готова опечена около шесткилограмова фитка, пълнена с ориз, гъби, чушки и праз лук. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки