Славчо Атанасов към спортистите от НСА: Вие сте най-силните посланици на България по света


Славчо Атанасов към спортистите от НСА: Вие сте най-силните посланици на България по света
12 Декември 2019, Четвъртък




Автор: Десант

„Вие сте най-силните посланици на България по света“. С тези думи председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 44 Народно събрание и народен представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов се обърна към спортистите, възпитаници на Национална спортна академия.

По традиция Академията отличи на специална празнична церемония „Спортист на НСА“ най-изтъкнатите си състезатели и треньор за 2019 година, постигнали успехи на световни, европейски и държавни първенства.

„Златните момичета“ от националния отбор по художествена гимнастика, които са студентски в спортната Академия бяха отличени за изключителните им постижения през годината и за издигане престижа на висшето училище.

Наградата, заедно с ректора на НСА проф. Пенчо Гешев, връчи Славчо Атанасов. Почетни плакети получиха гимнастичките от националния ни отбор – индивидуално, студенти във факултет „Спорт“ на НСА Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова.

„България има свое ярко лице пред света с две неща – културата и спорта|. Те са запазената ни национална марка“, каза при награждаването си Славчо Атанасов.

Той поздрави студентите и състезатели за упорития им труд, защото до медала се достига с цената на много усилия.

„Знам, че не е лесно – но пък, както са казали римляните „Per aspera at astra“ или „Чрез трудностите към звездите“, каза Славчо Атанасов.

Председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта присъства на представянето на фотоизложбата „Моменти на слава“, открита непосредствено преди церемонията от ректора на НСА проф. Пенчо Гешев и Джонг Джин-Кю – извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в България.

„Моменти на слава“ е посветена на спортните успехи на състезателите от двете държави в периода между Олимпийските игри в Сеул през 1988 и Пьонгчанг през 2018 година.


В категории: Новини , Спортен дух , Спортни новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Prometey
14.12.2019 15:45:15
0
0
Славчоууу , само присъствието ви у така наречената ''КОАЛИЦИЯ С ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА МАЙМУНИ -НАРЕЧЕНА (ГРОБ -БОКО)....Обезмисля всяка дума и начинание, превръщайки го в ЛЪЖА....!!
1
тъжните факти
13.12.2019 10:19:31
0
0
Щото други няма да отидат .... посланици.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки