Продължава грижата за крайречните гори в землището на с. Маноле


Продължава грижата за крайречните гори в землището на с. Маноле
Снимка: ИАГ
11 Декември 2019, Сряда


Попълването е в новосъздадена култура от близо 130 дка полски бряст, черна елша, полски ясен и черна топола в близост до река Марица

Автор: Десант

Служители от Регионална дирекция по горите - Пловдив, Лесозащитна станция - Пловдив и доброволци попълниха над 600 фиданки от летен дъб на площ от 5 дка в землището на с. Маноле, община Марица, област Пловдив.

Попълването е в новосъздадена култура от близо 130 дка полски бряст, черна елша, полски ясен и черна топола в близост до река Марица, в типични за района крайречни гори, които са силно фрагментирани. Възстановените гори се доближават максимално до естествената смесена структура на крайречните гори.

Новата гора е създадена преди три години по проект „Крайречни гори“, финансиран по програма Life, но ежегодната грижа на лесовъдите за подобряване на общото й състояние продължава.

В рамките на проекта са възстановени 481 декара крайречни гори в две защитени зони от Натура 2000 – на о. Алеко, „Защитена зона Мартен Ряхово“ и в местностите Мерич орман и в Гущерова одая, „Защитена зона река Марица“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки