Засечени бяха три нарушения в резервата „Сребърна"


Засечени бяха три нарушения в резервата „Сребърна"
Снимка: ПР „Сребърна“
10 Декември 2019, Вторник


Две са свързани с извършване на любителски риболов на нерегламентирано място, а третото е упражняване на бракониерски риболов с непозволени средства – мрежи

Автор: Десант

Актове за установяване на административни нарушения са съставени на три лица за констатирани нерегламентирани дейности на територията на Поддържан резерват „Сребърна“ в края на миналата седмица.

Два от тях са за извършване на любителски риболов на нерегламентирано място. Съгласно Плана за управление на защитената територия има определени четири местности, в които любителите могат да упражвяват това занимание. Това са местностите Пристана, Канаричката, брега на езерото по границата със село Сребърна и участъка от брега на река Дунав, западно от Западния противопожрен път.

Третият акт е съставен на физическо лице, упражнявало бракониерски риболов с непозволени средства – мрежи. Нарушението е установено още през лятото, но се е водило досъдебно производство, което вече е прекратено.

Предстои да се издадат наказателни постановления. Законът за защитените територии предвижда глаби за маловажни случаи в размер от 5 до 100 лв., а за немаловажни – от 500 до 5000 лв. за физически лица.

В границите на поддържан резерват „Сребърна“ категорично е забранено извършването на риболов с помощта на плавателни съдове и мрежени уреди.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки