Валери Симеонов: При нула лева субсидия остават само ГЕРБ и ДПС, останалите партии ще бъдат ликвидирани


Валери Симеонов: При нула лева субсидия  остават само ГЕРБ и ДПС, останалите партии ще бъдат ликвидирани
Снимка: Днес+
06 Декември 2019, Петък


Ето какво още коментира лидерът на НФСБ в кулоарите на Народното събрание

Автор: Десант

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не иска да легитимира измишльотините на ДПС. В кулоарите на парламента той коментира вчерашния развой с партийните субсидии.

„Въобще не отговарям на фантазиите на тези объркани хора от ДПС, че е имало договорки с БСП за субсидиите", категоричен бе той. Прегласуването било допустимо, защото текстът бил гласуван само веднъж. Но по мнението му коментирането на позицията на ДПС означавало легитимация на техните измишльотини.

Всичко е в правилата и установения ред на Народното събрание, заяви още лидерът на НФСБ. Нямало е поставяне на условия за стабилността на кабинета. Ние не сме рекетьори, отсече Валери Симеонов.

Темата за финансирането от бизнеса щяла да се постави в Закона за политическите партии. Ние ще продължаваме да държим на горна граница на субсидиите, тъй като големите партии получават прекалено много пари, смята лидерът на НФСБ.

НФСБ винаги са настоявали, че партиите трябва да бъдат финансирани от държавата, отчете той. Нула лева субсидия щяла да ликвидира останалите партии и щели да останат само ГЕРБ и ДПС. Вчерашният ден е победа за Горанов, подчерта Симеонов и благодари на финансовия министър за добрия диалог.

Снощи с поведението си в пленарна зала ГЕРБ опровергали всякакви твърдения за договорки. Тази позиция изрази председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Коалиционният партньор поставил въпроса, че трябва да има субсидия. ОП им казали, че само тогава ще останат да гласуват с тях бюджет 2020. Нашата отговорност е пред хората, заяви Дариткова. Смятам, че няма нарушение на правилника, заяви още тя.

По време на разговорите между партньорите имало комуникация с премиера Бойко Борисов. Ние сами не можем да реализираме това управление, каза още тя. По думите й държавата трябва да бъде стабилна. За Даниела Дариткова важно било да се обсъди законът за политическите партии.

Припомняме, вчера беше решено, че партийната субсидия все пак ще бъде 8 лева. Това стана ясно след драматично гласуване по-рано същия ден, при което парламентът изпадна в патова ситуация, тъй като нито беше прието предложението на БСП за 8 лева субсидия, нито предложението за един лев субсидия събра подкрепа. Това практически означаваше, че субсидията става 0 лева.

Темата за партийните субсидии бе подхваната още от сутринта в парламента в иначе доста велите дебати по бюджета за следващата година. Темата повдигна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който обяви, че ГЕРБ и БСП са влезли в съглашателство по темата, за да се гласува задкулисно предложението на 8 лв. субсидия на глас за партиите.

И от ГЕРБ - Владислав Горанов, и от БСП - Корнелия Нинова категорично, отрекоха всякакво разбиране по темата за общи действия.


В категории: Новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Prometey
08.12.2019 11:36:39
0
0
Стоян минков.....Явно някой като теб... , с така зададен въпрос...(Memento moriendum esse ) - ттуенчоуууу ! :)
3
Стоян минков
08.12.2019 06:48:59
0
0
Кой се отказва от парата?
2
Стоян минков
08.12.2019 06:48:48
0
1
Кой се отказва от парата?
1
Prometey
06.12.2019 12:40:19
0
1
ПО ДОБРЕ - ЛКВИДИРАНИ - ЧЕ, КОЙ ГИ КАРА ДА ПРАВЯТ ПАРТИИ , ДА РАБОТЯТ...! (ПРЕЗИДЕНТ -ПРЕМИЕР -МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ -КМЕТ... И ДР ИЗБОРНИ ДЛЪЖНОСТИ МОГАТ ДА СЕ ИЗБИРАТ - СРЕЩУ -ОБРАЗОВАНИЕ -СТАЖ -ИНТЕЛЕКТ -...И ДР, КРИТЕРИИ..! АРЕ - БАКТЪН ОТ ХРАНТУТНИЦИ!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки