Продължават мащабните проверки преди Никулден за бракониерски улов на риба


Продължават мащабните проверки преди Никулден за бракониерски улов на риба
Снимки: ИАРА
05 Декември 2019, Четвъртък


Вижте какво установиха риболовните инспектори

Автор: Десант

С наближаване на Никулденските празници, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) засили проверките на територията на страната – във водни обекти, в търговска мрежа и по пътищата за нерегламентиран превоз и търговия с риба и рибни продукти.

На 4 декември служители от сектор РК-Бургас към отдел РК-Черно море извършиха поредната мащабна проверка на язовир Мандра. Два екипа от инспектори са претърсили водите на язовира с патрулни лодки на ИАРА и са установили наличието на близо 450 метра мрежи, заложени в работно положение във водата.



Те са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител, а уловът от сребриста каракуда с приблизително тегло 930 кг е дарена на Социален патронаж - Бургас и Социален патронаж - с. Атия.

Ден преди това, отново в язовир Мандра, от водата са извадени близо 150 метра бракониерски мрежи, а рибата уловена в тях – около 60 кг, е дарена на Социален патронаж - Бургас.



В същия ден - 3 декември, няколко екипа от инспектори на сектор „РК“-Бургас към отдел „РК – Черно море“ са извършили множество проверки на обекти в търговската мрежа с обхват Бургас, Средец, Айтос и Карнобат.

Съставен е един акт за продажба на жива риба без документи от нелицензирано транспортно средство, а останалите проврени обекти са представили валидни документи за предлаганата от тях риба. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки