Заради водната криза в Перник: Ирена Соколова вече не е областен управител


Заради водната криза в Перник: Ирена Соколова вече не е областен управител
04 Декември 2019, Сряда


За водната криза в града се заговори открито след местните избори, а от средата на ноември беше наложен и режим на водата заради критичното ниво на язовир "Студена"

Автор: Десант

Правителството прие решение за освобождаване на Ирена Соколова от длъжността областен управител на област Перник и за назначаване на Емил Костадинов на поста.

До рокадата се стигна след задълбочаване на кризата с водоснабдяването в града и искане от страна на гражданите за оставка на досегашния областен управител.

Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че Соколова трябва да поеме отговорност за нерешения проблем с водата и че вече я е уведомил за решението си. По неофициална информация, за нейн наследник се готви бившият районен кмет на Перник и настоящ общински съветник Емил Костадинов.

За водната криза в града се заговори открито след местните избори, а от средата на ноември беше наложен и режим на водата заради критичното ниво на язовир "Студена". Проверка на екоминистерството показа, че води, предназначени за Перник, са били отклонявани към Радомир. А днес хидроексперти ще обсъждат в регионалното министерство начини за увеличаване на дебита на язовира.

Емил Костадинов е завършил ВТУ „Тодор Каблешков“ – София с магистърските специалности „Транспортен мениджмънт“ и „Автоматизирано проектиране в машиностроенето“, има придобита образователно-квалификационна степен „магистър“ и по специалността „Национална сигурност и отбрана“ от Военната академия „Георги Раковски“ – София. Работил е в Областно пътно управление – Перник, а в периода ноември 2015 г. – октомври 2019 г. е бил кмет на кметство „Изток“, община Перник.


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Prometey
07.12.2019 14:37:25
0
0
Госпожа Соколова си е то1но на мястото- има 2-3 висши образования и владее 2-3 езика...!Като специалист магистър по психология) да направи психо-портрет на ''вожда си'' -
1
Prometey
07.12.2019 10:39:00
0
0
........А ,мутата престъпна -боко - кога ще ''понесе одговорност'' за това че, като съден-осъден с излежана присъда / в Чехия/ - се кандидатира- манилупира изборите и бе кмет на София и три пъти.....(премиер) - ПРИМАТ....!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки