Календари с авторски картини и детски картички на благотворителен базар в Бургас


Календари с авторски картини и детски картички на благотворителен базар в Бургас
Снимки: Центърът за млади таланти - Бургас
03 Декември 2019, Вторник


Набраните средства ще бъдат бъдат изразходени за развитието на талантливите бургаски деца

Автор: Десант

На 7 декември Центърът за млади таланти в Бургас ще отпразнува 9 години от създаването си. По този повод са организирани множество интересни и разнообразни събития за деца и възрастни.

От 10:00 ч. до 18:00 ч. ще се проведе ежегодният Благотворителен коледен базар с красиви, ръчно изработени уникати, направени от талантливите деца на центъра. Сувенири, коледна украса и модни аксесоари, прекрасни календари с авторски картини, книги и още много изненади и идейни подаръци ще могат да бъдат закупени благотворително. Набраните средства от базара ще бъдат бъдат изразходени за развитието на талантливите бургаски деца.Съпътстващо ще бъде и събитието „Ден на отворените врати“, в което могат да се включат всички деца и родители, интересуващи се от дейността на центъра. Те ще имат възможността да присъстват в часовете на различни модулни проекти и да се запознаят отблизо с методите на обучение, преподавателите и цялостната атмосфера в центъра.

От 17:00 ч. ще се състои официалното награждаване на финалистите от I-ви регионален конкурс за детско стихотворение на тема „Аз – детето на морето“ с председател на журито, известния български поет Недялко Йорданов.

В първия по рода си конкурс за града и региона участие взеха над 70 деца на възраст от 7 до 12 години. Специален поздрав за всички гости ще отправят малките талантите от фолклорна формация „Зеленика“ с ръководител известната народна певица Мария Маркова-Халачева, а финалът ще озвучат прекрасните гласове на вокална група „Морско синьо“ с ръководител Мариета Секлемова.

В  Литературен клуб – читалня „Малкият принц“ Стела Йосифова ще подпали коледното настроение на бургаските децата, представяйки най-новия си детски роман „Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа“. Гост ще бъде и Красимир Проданов, журналист и преводач на световния хит за деца „Чифтоядците“, който също ще бъде представен в клуба.

Организаторите обещават ден, изпълнен с емоции, много празнично настроение и хиляди предложения с добра кауза за вашите коледни подаръци. Те канят и очакват всички граждани на Бургас и региона на добре познатия адрес  - площад „Атанас Сиреков" 4, срещу сградата на Община Бургас.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки