Един километър мрежи на бракониери засякоха в Мандрата


Един километър мрежи на бракониери засякоха в Мандрата
Снимки: ИАРА
29 Ноември 2019, Петък


Системен нарушител пък успя да се изплъзне на риболовните инспектори при проверка на язовир Огоста

Автор: Десант

При извършване на планирана проверка  по брега и във водите на язовир Мандра на 27 ноември служители на сектор РК-Бургас установяват наличието на 16 броя мрежи – поставени в работно положение във водите на язовира, с обща дължина около 1000 метра.

Уловената в мрежите сребриста каракуда и платика с общо тегло 60 кг е дарена на Социалния патронаж в Бургас.

При извършения обход по бреговете на язовира са забелязани и проверени любители риболовци, като на един от тях е съставен акт за извършване на любителски риболов без билет, уточняват от ИАРА.

Ден по-рано, на 26 ноември, при извършена проверка на язовир Огоста, инспектори на „РК“-Монтана наблюдават лице, което извършва незаконен риболов с мрежи.



Лицето се оказва добре познато на служителите на ИАРА и е системен нарушител на Закона за рибарство и аквакултури, като до този момент има няколко административни и досъдебни производства по описа на РУ на МВР в Монтана и в Берковица за осуетяване на проверки на контролни органи и за бракониерство.

При организираната съвместна акция на „РК“- Монтана и полицията за задържане на нарушителя, той успява да отплава с лодката си.

Предприети са действия за неговото издирване, за да му бъде предявена административно-наказателна отговорност за нарушения по чл.17 и чл.88 от Закона за рибарство и аквакултури.

Хрилните мрежи са иззети с констативен протокол, а рибата около 30 кг. от вида бяла риба, каракуда и платика е върната обратно във водата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки