Най-много хора с дигитален портфейл има в София


Най-много хора с дигитален портфейл има в София
28 Ноември 2019, Четвъртък


Повечето от тях са мъже и извършват плащания предимно в събота

Автор: Десант

Дигиталният портфейл се използва най-често за плащания в супермаркети, ресторанти и заведения, търговски центрове, а в интернет - за пазаруване в големи български и международни магазини, за онлайн абонаменти и игри.

Над 75% от използващите дигитален портфейл в България са мъже. 31% от всички потребители живеят в София, 15% са във Варна, 6% - в Пловдив. 1/3 от тези хора са на възраст между 26 и 35 години, а под 1% надхвърлят 66 години. Това сочат данните на най-големия български дигитален портфейл iCard за периода май-октомври 2019 г.

Най-популярната услуга в портфейла за периода са плащанията онлайн (51%), които изпреварват 3 пъти втората услуга в класацията – плащане на POS терминал (16%).

Броят на плащанията онлайн е най-малък в понеделник и достига своя пик в събота, докато стойностите на плащанията на POS терминал държат стабилно ниво във всички дни от седмицата.

Най-малко потребители пазаруват онлайн рано сутрин, а в пиковите зони между 14:00 и 19:00 ч. броят на трансакциите надхвърля 20 000 на час. При плащанията на POS терминал пиковете са в средата (12:00 – 13:00 ч.) и края на работния ден (18:00 – 19:00 ч.).

Близо 500 000 души в цяла Европа използват българското платежно решение iCard. Дигиталният портфейл е пуснат на пазара в началото на 2018 г. и към днешна дата е спечелил доверието на над 300 000 потребители на водещи пазари като Италия, Франция и Англия. Отскоро засилен интерес към iCard има и в Румъния, която има потенциал да изпревари дори водещи пазари като италианския.

Сред основните предимства на портфейла са безплатната му инсталация и регистрация, липсата на каквито и да е месечни такси, възможността да се плаща с телефон, както и да се правят мигновени преводи на пари между потребителите му.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки