Правителството увеличава средствата за олимпийската подготовка


Правителството увеличава средствата за олимпийската подготовка
27 Ноември 2019, Сряда


Целта е спечелване на повече квоти за участие на летните олимпийски игри през 2020 г. в Токио, постигане на върхови постижения

Автор: Десант

Правителството прие Постановление на Министерския съвет за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2019 г.

Става въпрос за увеличаване на средствата по бюджетна програма „Олимпийска подготовка“, което се прави с цел осигуряването на оптимални условия за тренировъчен процес на олимпийските състезатели със спечелени квоти за участие в летните олимпийските игри в Токио 2020 г.

Корекцията осигурява приемственост и по-големи възможности за подбор на състезатели при обновяване на отборите, като се оптимизира и ефектът от предоставените средства и използването на материалната база. Създават се и предпоставки за разширяване на състава от спортисти, които провеждат тренировъчния процес при адекватни условия.

Очакваните резултати от извършваната промяна са да допринесе за по-пълно постигане на поставената за 2019 г. цел - спечелване на повече квоти за участие на летните олимпийски игри през 2020 г., постигане на върхови постижения на световни и европейски първенства и летните олимпийски игри в Токио 2020 г., се казва в информацията на правителствения пресцентър. 

XXXII летни олимпийски игри ще се проведат в японската столица от 24 юли до 9 август 2020 г. Токио ще е домакин на летни олимпийски игри за втори път след XVIII летни олимпийски игри през 1964 г.

Игрите се отличават с добавянето на 4 нови олимпийски спорта – карате, спортно катерене, сърфинг и скейтборд, както и на три нови дисциплини във вече съществуващи спортове – баскетбол 3х3, фрийстайл BMX и щафетно колоездене.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки