Прикован в инвалидна количка мъж благодари на Валери Симеонов за помощта


Прикован в инвалидна количка мъж благодари на Валери Симеонов за помощта
26 Ноември 2019, Вторник


Недоумявам откъде е тази злоба срещу него. Толкова е силна, че вече и аз се озлобявам срещу всички тези хора, които крещят на улицата и му искат оставката, казва Пенко Петров

Автор: Севдалина Пенева

Много са случаите, в които Валери Симеонов е помагал с лични средства на хора с увреждания, без да парадира с това. Пенко Петров от Ямбол е само един от тях. Той сам потърси разговор с нас, провокиран от уличния натиск, който се извършва в момента срещу лидера на Националния фронт за спасение на България в качеството му на заместник-председател на Народното събрание.  



Мъжът е на 59 години, страда от двустранна коксартроза. Прикован е в инвалидна количка заради износване на тазобедрените стави. Когато болките стават нетърпими, той се обръща за помощ към Валери Симеонов, който откликва на зова му.

„Държа да кажа, че помощта към мен е от 2011 г., когато г-н Симеонов не беше нито народен представител, нито пък партията му беше парламентарно представена. Още същата година претъртях операция на дясната тазобедрена става, която мина успешно. Вече мога да разгъвам крака си и дори да стъпвам на него. Парите за операцията плати Валери Симеонов, започва разказа си Пенко Петров.

Кани ни дома си – тясна боксониера, в която има гардероб, две легла и мъничка маса с два стола. Това е цялата покъщнина на Пенко и на съпругата му Таня. В миниатюрния апартамент заварваме и Стоян Иванов, който помага на Пенко всеки път, когато се налага да излезе навън с инвалидната количка. Жилището е толкова малко, че младият мъж остава в коридора, докато ние разговаряме.



Година след първата операция, се налага и втора – този път на лявата тазобедрена става. При интервенцията обаче настъпват усложнения и се налага трета операция. За всичко, до последната стотинка плаща Валери Симеонов.

„Недоумявам откъде е тази злоба срещу него. Толкова е силна, че вече аз се озлобявам срещу всички тези хора, които крещят на улицата и му искат оставката. След всичко, което той е направил, изградил е църкви, дарявал е за болни хора, за деца в неравностойно положение, за детски градини, за болници... след всичко това, проявата на агресия спрямо него не е българска, нито християнска.

Какво си мислят тези хора – като се махне той, че тяхното битие ще стане по-хубаво? Ще живеят по-добре? Абсурдно е.

Някои казват – той е богат, затова може да си позволи да помага. Аз искам да ги питам тези критикари – само Валери Симеонов в тази държава ли е богат? Нима другарката Мая Манолова няма пари да помогне на някой, вместо да налива масло в огъня на улицата?

Не, по-лесно е работещите и добрите хора да бъдат оплюти. И ще ви кажа защо го правят. Защото ако един политик дарява, ще трябва и втори, и трети да го направи. А те не искат. Свикнали са само да взимат, затова неистово мразят тези, които дават.

Не може всичко добро, направено от г-н Симеонов да се отрече, те го изкараха по-черен и от дявола, само заради егото на някой, който не го харесвал“
, казва Пенко Петров.

Благородният жест, казва той, няма цена, но бърза за уточни. До момента парите, които Валери Симеонов лично му е дал за лечението, надхвърлят 10 000 лева. „Имам уверението, че ще ми помогне и за последната операция, която ми предстои през януари 2020 г.“, добавя Пенко.

Пенко Петров поиска чрез Десант да се обърне към всички, които са излезли на улицата да искат оставката на Валери Симеонов като заместник-председател на Народното събрание:

„Най-напред да се огледат те самите, да погледнат вътре в себе си. Да кажат честно на колко души са помогнали, какво са жертвали, какво са дали на някой друг. Ето, аз пазя всяка фактура, договорите за дарение, мога да докажа всеки лев, който е влязъл за лечението ми. Нека и те докажат с факти и документи те какво са направили. И тогава да излизат на улицата и да крещят и да искат оставки.“

„Ако можех да стоя изправен, ако можех да ходя, моето място щеше да е също на улицата, но в подкрепа на г-н Симеонов. Кълна се! - добавя мъжът и дори не се опитва да прикрие сълзите си. - Ако има повече политици у нас като него, България щеше да бъде във възход!“


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки