Марияна Николова: Трябва да гарантираме, че всяко дете ще живее в семейна среда


Марияна Николова: Трябва да гарантираме, че всяко дете ще живее в семейна среда
26 Ноември 2019, Вторник


Вицепремиерът участва в отбелязването на 30-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето

Автор: Десант

„Трябва да гарантираме, че всяко дете ще живее в семейна среда, ще има достъп до здравни грижи и ще получава качествено образование“.  

Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова по време на тържественото заседание на Националния съвет за закрила на детето, на което бе отбелязата 30-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Вицепремиерът посочи, че България е утвърдила принципите на Конвенцията в Закона за закрила на детето, в Семейния кодекс, в Закона за предучилищното и училищното образование, в Закона за здравето.

„Конвенцията на ООН за правата на детето представлява цялостен и подробен международен документ, гарантиращ правата на всяко дете. Тя е символ на безпрецедентен международен акт, който е най-подкрепяният в цивилизационната ни история“ - изтъкна Николова.

В тържественото заседание участваха министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, националният омбудсман Диана Ковачева, представителят на УНИЦЕФ в България Джейн Муита, заместник-министри на младежта и спорта, на културата, на образованието, представители на неправителствения сектор и други членове на Съвета, уточниха от правителствения пресцентър.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки