Ще засаждат нова гора край бургаското село Изворище


Ще засаждат нова гора край бургаското село Изворище
Снимката е илюстративна
26 Ноември 2019, Вторник


През август 2017 г. за два дни изгоряха над 4000 дка с горски насаждения, създавани в продължение на повече от 40 години

Автор: Десант

През август 2017 г. за два дни изгоряха над 4000 дка гора край бургаското село Изворище, която е създавана в продължение на повече от 40 години.

От „Зелена Странджа" и Гората.бг са обединили сили, за да направят голямо доброволческо залесяване, благодарение на което хълмовете около Бургас отново ще се раззеленят.

Събитието ще е на 7 декември от 9:00 ч. до 16:30 ч. и е напълно безплатно, безкористно и в подкрепа на природата и горите на България!

Организаторите са осигурили посадъчен материал - жълъди и фиданки, както и инструменти за засаждането им. Хората, които ще се включат в инициативата, трябва само да са с подходящи за работа дрехи и обувки, да си носят вода и храна, и разбира се - ведро настроение.

Особено очаквани са децата, които могат да вземат пример как да обичат и пазят природата.

Тръгването от Бургас ще се осъществи от паркинга на „Била", до автогара Запад в 09.00 ч., а в самото Изворище сборният пункт е на площада на селото в 10:00 ч., информират организаторите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки