Елхата за Коледа в Казанлък е 52-годишна


Елхата за Коледа в Казанлък е 52-годишна
Снимка: kazanlak.com
26 Ноември 2019, Вторник


Тя е дарена на града от Диян Галазов, който отглежда още от 1967 г. дръвчето в двора си в казанлъшкото село Голямо Дряново

Автор: Десант

На казанлъшкия площад „Севтополис“ в пърния ден на последната ноемврийска седмица бе издигната 11-метровата 52-годишна елха. Тя е дарена на Града народите от Диян Галазов, който отглежда още от 1967 г. дръвчето в двора си в казанлъшкото село Голямо Дряново, съобщава kazanlak.com.

Историята на семейната елха започва преди повече от половин век, когато дядото на Диян – Димо Тенев Галазов, я купува през 1967 г. за семейството си. Малкото тогава дръвче бива отглеждано в саксия и старателно украсявано всяка Коледа.

Деветгодишният тогава Диян още си спомня трепета, с който е слагал играчките на елхата, и разказва, че през 1974 г. семейството му решава, предвид размерите на дръвчето, да го засади в двора на къщата си. Макар и навън, Диян и близките му не пропускали Коледа, без да украсят заедно елхата. До тази Коледа, когато заедно със съпругата и дъщеря си, решават да споделят празника и красотата на коледната елха с други – със съгражданите си, като дарят над 11-метровото дърво на казанлъчани.

Елхата е извозена до града на розите на специална за целта платформа, придружавана от автомобил на КАТ и служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, и с помощта на автокран вече е издигната на казанлъшкия площад „Севтополис”.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки