Американците направиха Борисов премиер на Белгия


Американците направиха Борисов премиер на Белгия
26 Ноември 2019, Вторник


Вижте подробности за визитата му в САЩ

Автор: Десант

Американският телевизионен канал FOX 10 Phoenix представи премиера Бойко Борисов като премиер на Белгия при срещата му с Доналд Тръмп, съобщи BG VOICE.

Водещите американски издания като „Ню Йорк таймс“ и „Вашингтон пост“ също отразиха визитата. Те акцентират, че високопоставен представител на американската администрация, информирал журналистите за резултата от визитата, е казал, че САЩ са заинтересовани от износ на втечнен природен газ за България и други страни от региона.

По време на срещата с Тръмп е било отбелязано неотдавнашното закупуване от България на самолетите F-16. Американският президент е похвалил и решението на България да увеличи разходите за отбрана и да работи с други съюзници от НАТО, за да постигне целевите разходи за отбрана до 2024 г.

Визитата на българския премиер Бойко Борисов в САЩ и срещата му с американския президент Доналд Тръмп намира отзвук и в агенциите Асошиейтед прес и ТАСС и в западни и руски издания.

Асошиейтед прес отбелязва, че Тръмп и българският лидер са обсъждали енергетиката и НАТО. България, която беше близък съюзник на Москва през Студената война, по-късно се присъедини към НАТО и към ЕС, но продължава да разчита на Русия за енергийните си доставки, посочва агенцията.

Администрацията на Тръмп има намерение да прати технически експерти в страната, за да работят с техните български колеги, за да намерят начини за по-нататъшно сътрудничество по енергийни проекти, в това число и ядрени, посочва още агенцията. АП припомня, че срещата на Тръмп с българския премиер се вписва в серия от срещи на Тръмп с лидери на страни от Източна и Централна Европа, като Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Австрия и Румъния.

САЩ и България се договориха да укрепват стратегическото си партньорство, посочват руските ТАСС и РИА Новости. Двете страни се договориха да развиват сътрудничеството в сферата на отбранителната промишленост, посочва ТАСС.

САЩ и България ще разработят „пътна карта“ за противодействие срещу заплахите за сигурността в Черноморския регион, отбелязва в. „РБК“, като се позовава на общо изявление на премиера Борисов и президента на САЩ Доналд Тръмп.

Вашингтон и София планират укрепване на сътрудничеството си в енергетиката, посочват ТАСС и в. „Московский комсомолец“. САЩ са се съгласили, че България трябва да има газов хъб, отбелязва ТАСС.

Източник: bg-voice.com


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Енчев И .
22.12.2019 20:01:51
0
0
Като резултат на социалното състояние на Човечестрвото за тази година, може да кажем с точност че в света се оформиха 2 лагера Хора!
• 1 / Лагера на прогреса и Мирът !
Под ръководството на братска Русия се ВЪРНА МИРА в Азия и в Близкият изток, подобри се инфра-структурата и икономиката на Европа и Азия с грандиозните газо-строежи, (Северкия поток 2, турският поток и започнатият далеко-източен Китайски поток ). Постриха се мостовете Керчен в Черно море и над Амударя с Китай. Русия САМА за 2г., победи тероризма в Азия и Средният изток, освободи и подпомага сама братска СИРИЯ. Сама подпомага ново-освободилите се от Нео-Нацима републики в Донбас, и много други по дребни мирилюбиви резултати.
И;
• 2 / Лагерът на регресса;
Чрез забрана на ДИПЛОМАНИЧЕСКИ визи за международни форуми на Иран, Венецуела, Сирия и братска Русия, чрез Нео-икономическият санкционен-терор, чрез незаконните разгроми на братски страни като Сирия, Либия, Ливан и Афганиста и чрез насилственната миграция на мирно население, показаха и показват, агресивните си цели и стремежи срещу Човечеството!
Всичко негативно, под натиск на Американските САНКЦИОН-ТЕРОРИСТИ и сляпата подкрепа на Евро-МАСОНският КОНГЛОМЕРАТ от марионет държави с Евро-окраден СУВЕРЕНИТЕТ, и НАТОризирани ПАЧАВРИ на Коран-пиклйовски,
Петрол-геноциди, показа Човешкият упадък - останка от миналият век!

Тази негативна зад-океанска сбирщина от, икономически НЕО-тероррсти, САНКЦИОНИСТИ, с нищо положително неможе да се похвали, за 2019г.
Даже с новите пред коледни, НЕО-ИКОНОМИЧЕСКИ, ТЕРОР-САНКЦИИ, срещу Прогресивният блок на Човечеството, показват че самите те, се стремят към по-бързото си САМОУНИЩОЖЕНИЕ!
Желанието им даже е, да санкционират и ВЪЗДУХА който диша ПРОГРЕСА, но уви! НИЩО положително не е, и не ще постигне регреса, чрез агресия!
С Уважение, Енчев / entanashi@abv.bg
*******************************
T. / F.:+81 (424)-62-4808
"Българският нов жизнен формат"
( Автор / Енчев И .)
http://www.spiralata.net/biblioteka
*******************************
"За пълното си щастие
Човек трябва да има
Славно отечество"
Симонид Кeоский /5век преди Христа /
"A за да бъде Българина напълно щастлив,
Трябва да знаe ѝ следва, своето
историческо предназначение! "
Енчев И. / 20век след Христа /
1
Prometey
29.11.2019 08:38:47
2
0
Тези говедарчета от съединените републики, са на същия интелектуален хал като глъмия примат- БОКО, някои дебили го наричат ''премиер''.....ТАЗИ МАЙМУНА -КЪДЕТО НЕ Е СТЪПИЛА ТАМ НЕ Е ОМАСКАРИЛА РОДИНАТА НИ....!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки