Разчистват центъра на Созопол от грозящите го досега търговски обекти


Разчистват центъра на Созопол от грозящите го досега търговски обекти
Снимка: Фейсбук
22 Ноември 2019, Петък


Те ще бъдат заменени от Коледен базар, където созополчани за първи път ще могат да посрещнат Новата година на открито пред градската елха

Автор: Десант

Новоизбраният кмет на Община Созопол Тихомир Янакиев разпореди площада пред църквата „Свети Кирил и Методий" в центъра на курортното градче да бъде разчистен от грозящите го години наред търговски обекти - информира  във „Фейсбук" секретарят на Комисията по младежки дейности и спорт към местната общинска администрация Христо Бардуков.

По инициатива на новия созополски градоначалник и на председателят на общинския съвет Георги Пинелов на мястото на премахнатите павилиони ще бъде изграден коледен базар, сцена и ще бъде издигната коледна елха, чиито светлини ще бъдат запалени на 9 декември.

„Будни граждани се обединиха и подновиха пейките, където на сладка раздумка отмарят родителите ни през деня! Идеята е всички заедно, обединени и с гости на Созопол да посрещнем новата 2020 година на площада. Деца от училището работят неуморно и също правят украса, която ще закачат на елхата в навечерието на празниците" - пише Бардуков.

На подготвяния Коледен базар местни производители, търговци и изложители ще представят своята продукция. Той ще бъде ситуиран на централния площад до амфитеатъра и официално ще бъде открит на 20 декември от 17.30 часа.

Към момента своето участие в него са заявили няколко майстора на скарата, които обещават да изкушат с вкусотии всеки посетител на базара. Вино и ракия ще се леят в изобилие, като греяните напитки ще са част от коледната атмосфера, обещават производителите. Сред местните производители, които с голям ентусиазъм се включиха е Пчеларска ферма "Странджа", която ще зарадва посетителите с качествени и био пчелни продукти и ще изненада с медовина, уточняват от Община Созопол.

Своето място в Коледния базар вече намериха и производители и търговци на сувенири, керамика и бижута. Организаторите на Коледния базар са осигурили 15 къщички за търговска дейност, като повече от половината от тях вече са ангажирани.

Отново Коледният базар ще бъде мястото, където созополчани за първи път ще посрещнат Новата година на открито пред елхата с много настроение и надежда за по-добри дни за хилядолетния град.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки