Ще правят игрален филм за Христо Ботев, събират пари за проекта


Ще правят игрален филм за Христо Ботев, събират пари за проекта
21 Ноември 2019, Четвъртък


Председател на инициативния комитет е водещата на предаването „От българско, по-българско" на телевизия СКАТ Галя Асенова

Автор: Десант

Четири години след премиерата на филма „Дякон Левски", режисьорът Максим Генчев се е заел с ново предизвикателство - да разкаже за живота на Христо Ботев.

В тази връзка в родния град на поета революционер - Калофер, беше учреден инициативен комитет и започна национална кампания за набиране средства за кинолентата. Сценарият е почти завършен и в момента тече кастинг за актьори.

По-голямата част от филма ще бъде сниман в Калофер. Само някои от сцените ще са изнесени в Козлодуй и средновековната крепост във Видин.

Идеята намери подкрепа от много родолюбиви българи и организации в страната, учени, академици,
историци, сред които проф. Огнян Герджиков, акад. Георги Марков, проф. Пламен Павлов, акад. Стефан Воденичаров и други. Председател на инициативния комитет е водещата на предаването „От българско, по-българско" на телевизия СКАТ Галя Асенова.

Бюджетът на филма е около 500 000 лева.

За снимките ще са необходими над 700 статисти. А кой ще изиграе ролята на Ботев засега се пази в тайна, но се знае, че изборът вече е направен.

Източникkarlovopress.com


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки