За три дни - три случая на незаконна сеч


За три дни - три случая на незаконна сеч
Снимката е илюстративна
21 Ноември 2019, Четвъртък


Бракониерите са сгащени от горски служители от РДГ-Берковица

Автор: Десант

Горски служители от РДГ-Берковица предотвратиха три случая на незаконна сеч от началото на настоящата седмица.

На 19 ноември инспектори от Регионална дирекция по горите в Берковица са предотвратили незаконна сеч в землището на с. Враняк, общ. Бяла Слатина. При рутинен обход на района, който е с повишена концентрация на нарушения в горски територии, проверяващите доловили шум от моторен трион и по-късно установили две лица, извършващи незаконна сеч. За нарушението са съставени 2 акта. Автомобилът и моторният трион са задържани.

Рано сутринта на 20 ноември нарушители са заловени при акция на същия екип на РДГ. Бракониерите са  транспортирали незаконна дървесина с конски каруци в землището на с. Габъре, общ. Бяла Слатина. Съставени са 2 акта. Задържани са дървесината, два коня и две каруци.

На 18 ноември към 17.30 ч. в землището на с. Войници, общ. Монтана екипи на РДГ-Берковица съвместно с РУ-Монтана установяват нарушител, транспортиращ незаконна дървесина с конска каруца.

Само за последните две седмици в райони с концентрация на нарушения в горски територии са задържани осем коня с каруци, седем моторни превозни средства и над 20 куб.м. дървесина, уточняват от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ).


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки