НФСБ ще подкрепи кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на Антикорупционната комисия


НФСБ ще подкрепи кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на Антикорупционната комисия
21 Ноември 2019, Четвъртък


Това стана ясно след среща на главния прокурор с депутатите от Национален фронт за спасение на България


Националният фронт за спасение на България ще подкрепи кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на Антикорупционната комисия. Това стана ясно след среща на главния прокурор с депутатите от НФСБ.

Искаме стесняване на обхвата на проверяваните лица от КПКОНПИ. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти след среща със Сотир Цацаров, предаде репортер на Агенция "Фокус". Той попита дали шофьор на Агенция трябва да бъде проверяван.

"И войниците на военна служба на Българската армия и те трябва да бъдат роверявани. Ако смятате, че това е нормално? Трябва да се направи, че тази комисия да дава резултати, да не бъде репресивен орган. Също така чухме и виждането и разбиране на Цацаров по отношение на преките спешните промени, на които чисто административно трябва да бъде подложена тази комисия", каза Симеонов.

Той посочи, че с едно мнение са с Цацаров, че съставът на комисията е пракалено раздут. Лидерът на НФСБ обърна внимание, че с Цацаров са на едно мнение, че трябва да се разчисти Антикорупционния закон с прекалените полицейски правомощия, СРС-та и прочее.

"Тази дейност не е нормално те да я извършват. По отношение на обхвата на проверяваните лица, тъй като в момента стигат до шофьор на агенция. Третото нещо, доколко да се прехвърлят функциите на КПКОНПИ върху общинските съвети, които ще избират Комисия за конфликт на интереси. Доколко ще бъдат компетентни", каза още Валери Симеонов.

Той посочи, че с Цацаров са коментирали прекалено усложнените декларации. Много често попълващият декларацията става нарушител и е обвинен в недобросъвестно попълване, уточни Волери Симеонов.

Цацаров посочи, че промени в законодателството действително са нужни, но не зависят от него, а от парламента. 

"Мога да допринеса комисията да получи това място, което ѝ отрежда законът. Промените в работата, които бих предложил, ще бъдат предмет на концепцията. Смятам да предложа съвсем конкретни и прагматични неща, които са свързани с това комисията да бъде събудена от състоянието, в което се намира сега", заяви Сотир Цацаров.
В категории: Политика

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Prometey
04.12.2019 07:12:00
0
0
ДО : (RYAN CEANIC LOAN FIRM) .... , РАЗКАРАЙ СЕ ЕВ -ГЕЙЧЕ - САМО ТИ ПИПСВАШ НА (ПОЛУУБИТАТА НИ НАЦИЯ.... ! измекяри -лешояди...!
2
Prometey
29.11.2019 09:17:34
0
0
ВЪЗОСНОВА НА КАКВО ЩЕ ГО ''ПОТКРЕПИ...!!?? - А МУТРАТА ПРЕСТЪПНА- ''ГЕШО'' - ЗАЩО ПОДКРЕПИ А ОНЯ- ПРЕСТЪПНИК )НА-КОМПИ) ДЕТО ГО ПРАТИ МУТРАТА НА ПОЧИВКА...., ДЕСЕТКИ СА, А ЧОЛАКОВ- ДРУГАТА ОВЛАСТЕНА МУТРА...!''НФСБ'' - СЕ ПРЕВРЪЩА В ПРИДАТЪК -ПРЕСТЪПЕН КЪМ КЛИКАТА ''ГРОБ.....!!
1
RYAN CEANIC LOAN FIRM
23.11.2019 18:43:17
0
1
Здравейте, аз съм Ryan Ceanic, заемодател, който дава заеми за възможност за живот. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си или имате нужда от капиталов заем, за да подобрите бизнеса си? Ние помагаме на хора, изпаднали във финансови затруднения, които са отхвърлени от банки и други финансови агенции? не търсете повече, тъй като ние сме тук, за да превърнете всичките си финансови проблеми в минало. Ние отпускаме заеми на лица, нуждаещи се от финансова помощ, при лихва от 1%. ние предоставяме надеждна и бенефициерна помощ. За кандидатстване и повече информация изпратете отговори на следното
Е-мейл адрес: ryanceanicloanfirm@gmail.com
Whatsapps: +18649995619
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки