17 години затвор за Черната вдовица от Бургас


17 години затвор за Черната вдовица от Бургас
Снимка: Флагман
21 Ноември 2019, Четвъртък




Автор: Десант

17 години затвор постанови съдът за Веселина Гинева от Бургас. Окръжният съд я призна за виновна, че е убила бившия си съпруг Димитър Миразчиев по мъчителен начин, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Бургас.

Нейният адвокат обяви, че ще обжалва, защото няма никакви доказателства за убийството.

59-годишната жена е обвинена и за това, че между май 2013 г. и август 2014 г. година лишила от свобода бившия си мъж Димитър Миразчиев, като го държала заключен в една от стаите в жилище в ж.к. “Лазур”.

Тя системно не му давала достатъчно храна, вода и лекарства, лишила го от медицинска помощ, което довело до смъртта му. Веселина се отървала от тялото като го изхвърлила в района на Морската градина, близо до Колежа по туризъм. Така на 26 февруари 2015 г. сутринта група студенти се натъкнаха на разложения труп. 

Черната вдовица обаче продължила да прибира пенсията му и дълго след като е починал - за периода от 01.09.2014 г. до 31.08.2016 г., заблуждавайки служител на НОИ, че бившият й съпруг е жив. Именно голямата му пенсия от 800 лева като бивш служител в "Лукойл - Нефтохим Бургас" накарала Веселина да се съгласи да "гледа" болния си бивш мъж.  

На предно заседание стана ясно, че той е имал алкохолна зависимост, увреждане на нервната система и нарушение на паметта. Съседи разказват, че мъжът е викал за помощ и те на няколко пъти са сигнализирали за неговото състояние.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки