Български рибари прескачат до Бяло море, за да ловят октоподи


Български рибари прескачат до Бяло море, за да ловят октоподи
20 Ноември 2019, Сряда


Някои от нашенските въдичари влизат в морето за сепии и калмари

Автор: Десант

Особено популярен напоследък сред българските рибари е станал уловът на... октоподи. За целта обаче те прескачат до Бяло море, където се въди изобилно морският деликатес.

Сред тях са много кърджалийци, които са се специализирали в улова с харпуни. По-масов бил с изкуствени примамки с големи куки, които се изтеглят с въже. По същия начин октоподи се ловели и от лодки, пише „24 часа".

Разбира се, масово се лови и риба. А някои от нашенските въдичари влизат в морето за сепии и калмари. Сепия се ловяла надвечер или нощем със светещи примамки и задължително от оборудвана със светлини и GPS лодка. Калмарите се хващали на дълбочини над 20 метра.

​„Основни риболовни дестинации за кърджалийци са пристанищата на Северна Гърция, които са само на 2 часа път с кола”, твърди пред „24 часа" Пламен Петков, който е сред най-запалените по риболова на Бяло море.

Любимите им места са районите на градчетата Макри и Мароня, устието на река Лисос, пристанищата на Порто Лагос, Фанари и Авдира. Керамоти също е предпочитана дестинация, защото морето е по-дълбоко. Там обаче ходят основно пловдивчани и софиянци. Същото важи и за района на Кавала. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки