30 камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани в бургаския квартал "Победа"


30 камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани в бургаския квартал "Победа"
Снимката е илюстративна Снимка: Архив Десант
19 Ноември 2019, Вторник


Устройствата имат застраховка против вандализъм и гаранционна поддръжка на свързаността и софтуера за 60 месеца

Автор: Десант

След като в началото на тази година бяха монтирани 67 камери в "Меден рудник", сега е ред на квартал "Победа". Тази седмица там ще бъдат монтирани 30 камери.

Стартът е по ул. "Хан Кубрат", пред районното полицейско управление. След захранването на точките там, работата продължава към ОУ "Христо Ботев" и улиците "Резвая"/"Осогово", "Мургаш"/"Велека", "Резвая"/"Хилендар".

Камерите в квартала ще бъдат свързани помежду си с общ софтуер, за да предават в реално време информация към градския Център за управление на трафика, който координира получените сигнали и при необходимост ги изпраща на компетентните органи. Устройствата имат застраховка против вандализъм и гаранционна поддръжка на свързаността и софтуера за 60 месеца.

Видеонаблюдението в "Победа" ще помогне за по-добро взаимодействие на службите за сигурност и ще скъси времето за реакция. Камерите са превантивна мярка срещу посегателства към личността и собствеността, пътно-транспортни произшествия, помагат за идентифициране на издирвани хора и автомобили.

С днешна дата Общината е обезпечила видеонаблюдението на Бургас с 950 камери. Намерението й е броят им да бъде удвоен през следващите 4 години.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки