Хероин за 3,6 милиона лева задържаха на Дунав мост край Русе


Хероин за 3,6 милиона лева задържаха на Дунав мост край Русе
18 Ноември 2019, Понеделник




Автор: Десант

Хероин за над 3 милиона лева задържаха на Дунав мост край Русе, съобщават от МВР.

Бус е бил спрян за проверка при опит да напусне страната към Румъния, откъдето да поеме за Западна Европа. В тайник митническите служители открили над 180 пакета хероин с голяма чистота.

Данните бяха съобщени на пресконференция, в която участваха зам.-главният прокурор Иван Гешев, шефът на агенция "Митници" Георги Костов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и наблюдаващият прокурор Андрей Ангелов от Окръжната прокуратура в Русе.

По думи на наблюдаващия прокурор Андрей Ангелов общото тегло на намерената дрога е 93.6 кг, разпределени в 184 пакета. Количеството по първоначална оценка е за над 3 600 000 лв., посочи той и добави, че 56-годишен мъж е задържан за 72 часа. Грозят го от 15 до 20 години и глоба в размер от 100 000 до 300 000 лева.

От своя страна главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че количеството не е било предназначено само за България, а е било на изход към Западна Европа.

Все още обаче не е ясно за кои държави от Западна Европа е бил предназначен хероинът. По тази причина българските служби ще започнат съвместна работа с Интерпол. Предполага се, че става въпрос за канал за трафик на наркотици от Източна към Западна Европа.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки