Стара Загора и областта Арагацотн в Армения подписаха меморандум за сътрудничество


Стара Загора и областта Арагацотн в Армения подписаха меморандум за сътрудничество
Снимка: Областна управа - Стара Загора
18 Ноември 2019, Понеделник


Договорено бе задълбочаване на връзките в областта на образованието, културата, здравеопазването, туризма, винопроизводството, цветарството и производството на лечебни растения

Автор: Десант

За задълбочаване на връзките в областта на образованието, културата, здравеопазването, туризма, винопроизводството, цветарството и производството на лечебни растения се договориха областният управител на Стара Загора Гергана Микова и губернатора на област Арагацотн в Армения Давид Геворгян. Меморандумът за сътрудничество между двете области бе подписан по време на тридневна визита на старозагорска делегация в арменската страна. 

„Нашите народи имат много общи неща и пътищата на нашата история са се пресичали в различни времена. Уверен съм, че ще намерим сфери за сътрудничество в търговията, икономиката, селското стопанство, туризма, образованието, културата и други области“, изтъкна губернаторът на Арагацотн.

Областният управител на Стара Загора също подчерта значимостта на срещата и отбеляза, че в Града на липите и въобще в България живеят много арменци. „Мисля, че това е още една добра причина за сътрудничество“, посочи Гергана Микова. Тя изрази надежда, че сътрудничеството в различни области ще бъде ползотворно и успешно.

По време на срещата двете страни коментираха и важността от създаването на подходяща инвестиционна среда, която да позволи развитието на туристическите връзки, особено на зимен туризъм в Армения и на летен туризъм в България.

Микова и Геворгян обсъдиха също системата на публичната администрация, дейностите на държавните и общински структури, съществуващи в двата региона, формата на управление и други въпроси от взаимен интерес.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки