Съдът лиши от право на защита НФСБ по дело за касиране на изборите в Ахелой


Съдът лиши от право на защита НФСБ по дело за касиране на изборите в Ахелой
11 Ноември 2019, Понеделник


Магистратите отхвърлиха всички доказателствени искания по жалбата на Националния фронт за оспорване решението на ОИК Поморие от 28 октомври

Автор: Севдалина Пенева

НФСБ обжалва решението на Общинската избирателна комисия в Поморие от 28 октомври, с което за кмет на Ахелой е определен кандидатът на ГЕРБ Иван Георгиев.


Иван Георгиев

Според протоколите, отразени в ЦИК, той печели изборите на първи тур с драматичните 50,05 процента от гласовете и само с 22 гласа преднина пред Гроздан Златев от НФСБ.


Гроздан Златев

Едно от съмненията, че вотът там е опорочен идва от факта, че преброяването на бюлетините в четирите секционни избирателни комисии е протекло подозрително бързо – между 20 и 40 минути.

В жалбата си до Административен съд - Бургас за касиране на изборите в Ахелой НФСБ поиска да бъде извършена експертиза или алтернативно да бъдат преброени повторно подадените недействителни гласове, както и да бъдат разпитани като свидетели членове на ОИК.

Съдът днес даде ход на делото и допусна жалбата за разглеждане, но отхвърли всички доказателствени искания по нея.

„Ние не разполагаме с бюлетините, те се намират запечатани в община Поморие и с тях се разпорежда Общинска избирателна комисия. След като ни се отказва искането за повторно преброяване, естествено е, че няма как да бъдат доказани нашите твърдения. Правото на защита в случая е накърнено. Бих казал – резултатът от това дело е предрешен“, коментира решението на съда народният представител от НФСБ Христиан Митев.


Съдът не допусна дори и повторно преброяване на недействителните бюлетини

„В съответните процесуални закони си има съответните процесуални инструменти, с които може да се доказват жалбите, твърденията и доводите на съответните жалбоподатели. Ние бяхме лишени от тези инструменти, така че оставаме на едно голословно твърдение. Изправени сме пред кауза пердута, за да не можем да докажем твърденията си“, допълни адвокатът Антон Стоянов, който представлява кандидатът на НФСБ.

Съдът ще се произнесе по жалбата за касиране на изборите в Ахелой в законоустановения срок. При условие обаче, че на днешното заседание бяха отхвърлени всички доказателствени искания, направени от НФСБ, изходът от делото е лесно предвидим. При всички положения решението на магистратите ще бъде обжалвано, категоричен е Антон Стоянов.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
десантчик -патриотев
19.12.2019 08:28:43
0
0
''СЪДЪТ'' - ТОВА Е БОКО -ЦАЦО -ГЕШО -ЧОЛАКО'' - ВИЕ (НФСБ) - дружинката ни ги натресохте тези НАГЛИ -ПРЕСТЪПНИ МУТРИ....! ПРЕДАТЕЛИ !
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки