„Къщата с белите фенери“, където странджанските приказки оживяват


„Къщата с белите фенери“, където странджанските приказки оживяват
09 Ноември 2019, Събота


Дебютната книга на подводната археоложка Ивелина Петкова преплита стари легенди със собствените преживявания на авторката

Автор: Диана Славчева

За „Къщата с белите фенери“ и нейните странджански приказки – прошепнати видения в планината на чудесата, разказва дебютната книга на подводната археоложка Ивелина Петкова.

Историите, родени под самобитното й перо, не претендират за достоверност, въпреки че в сюжета присъстват реално съществуващи места – древното тракийско светилище Индипасха или странджанските села Кости и Бродилово. Но авторката така увлекателно преплита приказки и легенди със собствените си преживявания, че читателят доверчиво започва да вярва, че този приказен свят е истински.

Страниците с вълшебните повествования нашепват легендата за най-тачената светица в Странджа – света Марина, разкриват каква е рецептата за варден от самодиви хляб или кои са змейските села на Странджа, които носят в имената си корена „еврен“.

„Аз просто следвах порива си в едни нощи да преразказвам светове, които са част от мен и които са част от всичко. И този порив ме направи щастлива... Забягвах в други светове и съдби и бавно осъзнавах, че всичко което се случва е прекрасно, защото е Живот!“ – споделя откровенията си Ивелина Петкова.

Премиерата на „Къщата с белите фенери“ ще е на 20 ноември от 17,30 ч. в Морското казино в Бургас.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки