Бивш рейнджър, убил колежка, отива на съд


Бивш рейнджър, убил колежка, отива на съд
Снимка: karlovo-online.com
07 Ноември 2019, Четвъртък


Той я душил, а после я затворил в ракла на диван, като с болтове закрепил седалката да не се отваря

Автор: Десант

Светослав Каменов сяда на подсъдимата скамейка за убийство на 40-годишната Десислава Стоянова.
43-годишния бивш рейнджър Светослав Каменов я убил с особена жестокост  на 29 ноември 2018 г. в землището на Сопот.

Двамата се познавали от 2001 г. и служили в българската армия – в 61-ва Стрямска бригада. Поддържали колегиални отношения. По някое време Каменов отишъл да работи в друг град като военен инструктор.

Няколко години по-късно той напуснал армията и през 2016 г. се върнал да живее в Сопот. През 2018 г. Десислава и Светослав се свързали в социалните мрежи и подновили контактите си. Те имали само приятелски отношения. Обвиняемият помагал на жената във връзка със задочното й обучение в сержантски колеж.

В средата на ноември 2018 г. пострадалата споделила на Каменов, че лекият й автомобил, марка Фиат Брава бил повреден. Той предложил да му даде колата, за да я прегледа и ако има възможност, да я ремонтира. Десислава му предала автомобила си.

След като отстранил повредите, обвиняемият тествал автомобила, но двигателят се повредили и колата не можела да се движи на собствен ход. Обвиняемият преценил, че колата е амортизирана и ремонта ще струва по-скъпо от нея. Затова решил да я предаде за старо желязо в пункт за вторични суровини и да запази парите за себе си. За намерението си не съобщил на собственичката.

На 22 ноември 2018 г. той откарал автомобила до пункт за старо желязо и за него получил 331 лева. На 29 ноември 2018 г., се свързал с Десислава и заявил, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе.

Десислава отишла в обитаваната от Светослав едноетажна къща в землището на Сопот. Там обвиняемият й съобщил, че възникнала повреда в колата, която не можел да отстрани, поради което я предал в пункт за вторични суровини.

Двамата се скарали по този повод, като по време на скандала обвиняемият нанесъл удар в областта на лицето на жената, започнал да я души с ръце и я притиснал в областта на гръдния кош. Жената изпаднала в безпомощно състояние.

За да прикрие следите, Светослав поставил тялото на Десислава в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, за да възпрепятства свободното отваряне.

Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната смърт на Десислава Стоянова вследствие на задушаването й с ръце от обвиняемия Светослав Каменов и липсата на кислород в раклата.

След това той напуснал къщата, като е бил задържан от органите на МВР на 8 декември 2018 г.

При извършения оглед на местопроизшествие убиецът посочил на полицейските служители мястото, където бил поставил тялото на жертвата. По делото са изготвени множество експертизи, разпитани свидетели, иззети веществени доказателства и др.

Светослав Каменов е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”. Срещу него е повдигнато обвинение в това, че:

- на 29 ноември 2018 г. в землището на гр. Сопот, община Карлово, област Пловдив, умишлено е умъртвил другиго – 40-годишната Д. С., по онова време работеща като редник в 61-ва механизирана Стрямска бригада в Карлово, като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал.1 т.6 пр.3 вр. с чл. 115.

-на 22 ноемри 2018 г. в гр. Сопот, община Карлово, област Пловдив, противозаконно е присвоил чужда движима вещ – лек автомобил „Фиат Брава“, на стойност 1210 лева, собственост на Д. С., която е владеел – престъпление по чл. 206 ал.1 от НК.

Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки