Създателят на Фейсбук ще финансира филм за цар Борис III


Създателят на Фейсбук ще финансира филм за цар Борис III
Колаж: plovdiv24
04 Ноември 2019, Понеделник


Режисьорът с български корени Тед Кочев е на път да осъществи голямата си мечта - да заснеме кинолента за спасяването на българските евреи

Автор: Десант

Холивудският режисьор с български корени Тед Кочев е на път да осъществи голямата си мечта - да заснеме филм за живота на цар Борис Трети и спасяването на българските евреи, пише„България Днес".

След години работа по сценария режисьорът на "Рамбо" наскоро е приключил изцяло с работата по текста. Във финансирането на проекта ще се включи един от най-богатите евреи в света - създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, който живее в Ню Йорк. Той се запознал със сценария, много го харесал и почти веднага решил да участва с дял в направата му.

След като Тед Кочев успее да събере всички необходими пари, ще започне и същинската работа по заснемането на кинолентата. За да покаже на цял свят страната ни, Кочев е категоричен, че снимките ще се заснемат на българска земя, а не в САЩ. Режисьорът е планирал дори голяма част от ролите да се играят от български актьори. С някои от тях той се е запознал при идването си у нас през 2017 г.

Идеята за пресъздаването на живота на Борис Трети се върти в главата му повече от 40 години. Дълго време той отделя, за да подготви сценария за този филм.

Именитият режисьор живо се интересува от събитията през 30-те и 40-те години на миналия век и остава поразен от българския цар, който се опълчва на могъща Германия и отказва да изсели както българските, така и много чужди евреи, които се укриват у нас, с което ги спасява от сигурна смърт.

Кочев е убеден, че от тази история ще излезе страхотен филм. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки