Бургазлийчета изработиха кендама с морските обитатели за Деня на Черно море


Бургазлийчета изработиха кендама с морските обитатели за Деня на Черно море
Снимка: РИОСВ-Бургас
31 Октомври 2019, Четвъртък


31 октомври е символ на загрижеността ни за опазване чистотата на морето и плажовете и за съхраняване на биоразнообразието

Автор: Десант

Първокласници от Начално базово училище „Михаил Лъкатник“ в Бургас отбелязаха Деня на Черно море, който се чества в последния ден на октомври, като изработиха кендама с морските обитатели, съобщиха от пресцентъра на бургаската екоинспекция.

Кендама е японска дървена игра, превърнала се е в спорт със световни първенства и данове, като при бойните изкуства. Целта й е да успокоява, тренира ловкостта, прецизността, бързината и координацията. По принцип се състои от две части: топче (tama) и меч (ken), като двете са свързани с въженце. Играе се, като целта е да се улови топчето с чашка.

Отбелязването на Международния ден на Черно море се свърза с подписването през 1996 г. на Стратегическия план за действие за възстановяване и защита от правителствата на шестте черноморски държави - България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. 

Документът съдържа мерки, насочени към ограничаване на замърсяването, по-ефективно управление на биоразнообразието и реализацията на екологични проекти в Черноморския регион.

Като цяло 31 октомври е символ на загрижеността ни за опазване чистотата на морето и плажовете и за съхраняване на биоразнообразието.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки