Политолог: В Пловдив е имало злоумишлена намеса върху социологическите проучвания


Политолог:  В Пловдив е имало злоумишлена намеса върху социологическите проучвания
29 Октомври 2019, Вторник


Според Атанас Стефанов под тепетата ще се разрази втората голяма битка на балотажа, след тази в столицата

Автор: Десант

В 19 областни града не беше избран кмет на първи тур. За балотажа най-сериозна ще е битката в София, Пловдив и Варна, прогнозират политолози пред NOVA.

Според Анастас Стефанов от „Тренд” основната цел на кандидатите, останали на трето и четвърто място на първи тур, ще е да повишат политическата си цена, като се очаква чак в края на работната седмица да призоват за подкрепа на един или друг кандидат на балотажа.

Най-драматичен ще е вторият тур в столицата, където разликата от първия тур между досегашната кметица Йорданка Фандъкова и Мая Манолова е едва около 9 процента.

По думите му втората голяма битка на балотажа - след тази в София, ще е Пловдив.

„Това също е един подчертано десен град. Струва ми се, че вече е по-десен и от София. Това си личи и от този вот”, коментира Стефанов. „Там интересно ще е да видим или тези, които не са излезли да гласуват, или как ще бъдат пренасочени гласовете, събрани от третия и четвъртия”.

Що се отнася до exit poll проучванията в деня на първи тур, които даваха преднина на Дани Каназирева пред Славчо Атанасов, Стефанов обясни, че е имало злоумишлена намеса върху изследването.

„Имало е организация, която е искала да произведе намеса върху местата, където се извършва exit poll. Видяхме кое е било заинтересованото лице – Дани Каназирева”, каза Стефанов.

В Града под тепетата на балотаж един срещу друг ще се изправят кандидатът на НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов и кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров.

Що се отнася до балотажа във Варна, политолозите смятат, че там изборът е непредсказуем.

„В България на балотажа се мобилизира много силен антивот”, заяви Стойчев.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки