Росен Георгиев: Благоевград има нужда от промяна


Росен Георгиев: Благоевград има нужда от промяна
25 Октомври 2019, Петък


Вижте какви са акцентите в програмата на кандидата за кмет на Благоевград

Автор: Десант

„Основен проблем е икономиката на общината, или по-скоро липсата й – каза в интервю за БНТ Росен Георгиев, кандидат за кмет на Благоевград от НФСБ. – Убеден съм, че точно това искам да променя, затова избрах само една дума за предизборната си кампания: ПРОМЯНА! Въпреки огромните средства, които влизат през последните години, градът ни се задъхва, а бизнес климатът е под всякаква критика. Трябва да се подаде ръка на местния бизнес, за да се променят нещата.“

Рекламираната нова индустриална зона, според Георгиев, няма да бъде реализирана и причината е липсата на кадри, защото професионалните гимназии са затворени. Проектът първоначално е предвиден за Симитли, после като съвместна инициатива между общините Благоевград и Симитли, рекламирана лично премиера, ще се забави с години, смята той.

Наред с това, Благоевград има огромен неоползотворен потенциал за развитие като туристически център – два университета, близост до три граници, богато културно-историческо наследство.

Общината може и трябва да направи всичко, за да задържи младите хора в Благоевград, основно като създава условия за бизнес и добре платени работни места. Сега повечето младежи са принудени да търсят реализация в столицата или в чужбина – подчерта Росен Георгиев.

„Социалната политика да  се обърне към най-възрастните – в това съм убеден от многото срещи, които проведох, защото тези наши съграждани се чувстват напълно изоставени. – каза още кандидатът на НФСБ за благоевградски кмет. – Проблем е и достъпната градска среда за хората в неравностойно положение – в момента те не могат сами да пристъпят прага на общината, което е поредният парадокс. Много е важно, освен това, кметът на общината да бъде сред гражданите всеки ден, а не да се крие от тях в кабинета си".

Благоевград е един от градовете с най-мръсен въздух, показва статистиката. Според Георгиев основният проблем през лятото – запрашеността, бързо може да бъде решен чрез обновяване на остарялата (поне с 50 години) техника на фирмата, която мие улиците и поддържа зелените площи и междублоковите пространства.

През зимния сезон основният проблем идва от отоплението с твърдо гориво – избор без алтернатива заради ниските доходи на хората. Общината може да насърчи чрез частично субсидиране с около 25%, гражданите, които преминат на по-екологично отопление – газ или пелети, смята Росен Георгиев.

Според него автомобилният трафик в Благоевград е натоварен не защото има много хора или много бизнеси, а защото организацията на движението е лоша.

„Още един парадокс – въпреки преминаването на автомагистрала „Струма“, градът ни е оставен без официален вход към този ключов инфраструктурен обект, въпреки че има три подхода. Ще разчитаме на експерти за подобряване на транспортната схема и организацията на движението, за да улесним максимално гражданите, бизнеса и гостите на града. Акцент в работата ни ще бъдат и реконструкциите на ул. „Славянска“ и на ул. „Промишлена“ - посочи Георгиев.

„Сериозен проблем за кварталите са липсата на удобен транспорт и на благоустройство, но съм решен да променя това", подчерта кандидатът на НФСБ.

„Аз съм екипен играч, отворен съм за идеи, срещам се непрекъснато и с представители на бизнеса, и с гражданите, обичам да слушам мненията им, дори критиката, обичам да гледам хората в очите, затова трудно мога да бъда излъган. Такъв съм сега, такъв ще остана и занапред – стоя на позициите си и спазвам обещанията си. Гласувайте с №8 в бюлетините за кмет и за общински съветници за промяна в Благоевград на изборите на 27 октомври!“.

Платена публикация

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки