Социолози: НФСБ ще има за първи път общински съветници в столицата


Социолози: НФСБ ще има за първи път общински съветници в столицата
В София коалицията НФСБ – БДС „Радикали“ печели доверието на избирателите с най-позитивния кандидат – Стефан Иванов
25 Октомври 2019, Петък


ГЕРБ ще изгубят мнозинство и ще трябва да се съобразяват с много нови играчи в местния парламент

Автор: Десант

Резултатите на социологическите агенции за София се разминават по всички пунктове – каква ще е избирателната активност, кой е водещ кандидат за кмет, как се подреждат другите кандидати (и като относителни дялове, и като брой гласове). Единодушни са обаче, че ГЕРБ губи досегашното си мнозинство в Столичния общински съвет и ще трябва да търси по-малки партии за коалиция.

Стана ясно също, че пробив в София ще направи коалицията между НФСБ и БДС „Радикали“, подкрепена от Движение демократично действие и Общество за Нова България.

Алфа рисърч обяви началото на октомври, че в Столичния общински съвет ще влязат между 7 и 9 политически сили, а коалицията НФСБ – БДС „Радикали“ има 2,1% сред твърдо решилите да гласуват. Сова Харис дава на формацията 1% от имащите право на глас – дял, който е над 2% от гласуващите при очаквана избирателна активност от 45- 48%. Данните на други агенции също сочат, че дясното патриотично обединение за пръв път ще има общински съветници в София.

„Вдъхнахме надежда на гражданите, с които всеки ден се срещахме и ще продължим да се срещаме до края на кампанията, че е възможно в управлението на София да настъпи промяна. Не с крясъци и скандали, а с морал, принципи, експертиза и опит – качества, които могат да бъдат разпознати в личностите от нашата листа, компетентни и смели патриоти" – подчерта Стефан Иванов, кандидат за кмет и водач на листата на коалиция НФСБ и БДС „Радикали“, подкрепена от Движение демократично действие и Общество за Нова България.

„Лично аз влязох в тази кампания най-вече заради обичта към София - моя роден град, родния град и на родителите, и на децата ми, на близките, приятели и съмишлениците ми. И като гражданин, и като политик ще продължа да се стремя да направя София по-уютен, по-сигурен и по-модерен град за живеене и за правене на бизнес!“ – категоричен бе той.

„В София коалицията НФСБ – БДС „Радикали“ печели доверието на избирателите с най-позитивния кандидат, с най-продължителен политически опит и с неопетнена репутация – Стефан Иванов –твърди Валери Симеонов. – За да имате достойни, компетентни и честни представители в местната власт, подкрепете ги с №69 в бюлетините за избор на кмет и на общински съветници!“

Платена публикация

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки