Млади хора от Търговище с голям интерес към кампанията „Бъди войник“


Млади хора от Търговище с голям интерес към кампанията „Бъди войник“
Снимки: ВМС
24 Октомври 2019, Четвъртък


Особен интерес предизвикаха демонстрациите на бойни ръкопашни техники от военнослужещите от специалния разузнавателен отряд на ВМС

Автор: Десант

Млади хора присъстваха в сряда на събитие от кампанията „Бъди войник“ в Търговище, усещайки духа на Българската армия и имайки възможност да се докоснат непосредствено до военната техника. Те задаваха своите въпроси на военнослужещите, които са на информационната борса, и наблюдаваха динамичните демонстрации, даващи представа за същността на военната професия. 



„Българската армия предоставя сигурност, възможност за стабилни доходи, кариерно развитие, дългосрочен ангажимент, работа в екип, което е изключително важно за младите хора при избора на професия“, подчерта пред журналисти заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.

Той заяви, че тази година за ВМС са обявени два конкурса за набиране на матроси, като от първия конкурс са назначени 60% от кандидатствалите, а за втория, който не е приключил, документи са подали 130 кандидати за обявените 100 места.

Гражданите и гостите на Търговище имаха възможност да получат информация за реда и начините за кандидатстване в Българската армия на информационните борси на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Националната гвардейска част, служба „Военна полиция“, Централното военно окръжие и 68-а бригада „Специални сили“.



Изключителен интерес предизвикаха демонстрациите на бойни ръкопашни техники от военнослужещите от специалния разузнавателен отряд на ВМС, както и демонстрациите с оръжие на курсантите от Националния военен университет. Статичният показ беше организиран от Сухопътните войски и на площада в Търговище бяха разположени 122 мм гаубица М-30, бойна машина ГРАД и 152 мм оръдие гаубица Д-20.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки