ЦИК даде зелена светлина да бъде повдигнато обвинение на Тома Белев


ЦИК даде зелена светлина да бъде повдигнато обвинение на Тома Белев
24 Октомври 2019, Четвъртък


Срещу кандидата за общински съветник за София от коалиция "Демократична България" има образувано досъдебно производство заради обиден коментар за евреите

Автор: Десант

Централната избирателна комисия даде разрешение за привличане на еколога Тома Белев, който е кандидат за общински съветник за София от коалиция "Демократична България", като обвиняем по досъдебно производство по искане на главния прокурор Сотир Цацаров.

Решението на ЦИК е публикувано в страницата на комисията в сряда вечерта - дни преди местния вот в неделя. В него се посочва, че искането на главния прокурор е постъпило на 23 октомври и са приложени преписката от Софийската градска прокуратура, както и заверено копие на постановление за образуване на досъдебно производство.

Причината за разследването е коментар на Тома Белев във "Фейсбук". Под пост за поскъпване на самолетни билети той написа, че "най-евтино са пътували евреите в конските вагони - напълно безплатно".

Както вече писахме, Федерацията на ционистите в България призова премиера Бойко Борисов да освободи Тома Белев от длъжността му на член в Консултативния съвет по гражданското общество
към Министерския съвет.

От своя страна, Белев обясни, че се е пошегувал в поста си и първоначално отказа да се извини. Последвалата негативна реакция от страна на политици и общественици обаче го накара да поднесе извиненията си, отбелязва Медиапул.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки