Три национални асоциации на малкия и среден бизнес се обединиха срещу монопола


Три национални асоциации на малкия и среден бизнес се обединиха срещу монопола
Снимки: Пресцентър на НФСБ
22 Октомври 2019, Вторник


Бизнесът иска нормална и равноправна конкурентна среда от държавата, изтъкна лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който бе гост на учредителната среща 

Автор: Десант

Три национални асоциации се обединиха по време на среща в Пловдив днес, заявявайки, че така ще се борят по-ефективно срещу монопола. Споразумение за общи действия и взаимна подкрепа подписаха Асоциация на търговците, производителите, вносителите и превозвачите на горива, Националната асоциация за здравословно хранене на децата и Националното сдружение „Българската домашна ракия“.

Представителите на малките и средни фирми бяха категорични, че съюзяват, за да могат да противодействат на натиска на монополистите и нелоялната конкуренция. Те излязоха и със специална благодарност към лидера на НФСБ и съпредседател на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов за защитата и подкрепата, която им е оказал.

„Благодарение на г-н Симеонов, ние оцеляхме. Иначе бяхме обречени на унищожение“, заявиха заявиха представителите на трите организации Иван Дойчев, Симо Симов и Андон Андонов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се включи в срещата по покана на представителите на малките и средни фирми от трите сдружения.

„Аз съм човек, който идва от бизнеса и познавам средата. Основният проблем на държавата ни в момента е, че тя е мащеха за бизнеса, мащеха за предприемчивия българин. Защото всеки от нас си върши работата, реализира приходи, плаща данъци. Но насреща какво получава?“, зададе риторичен въпрос лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 



По думите му, за разлика от този бизнес, който съществува благодарение на обществените поръчки и политическите връзки, тези хора тук искат само едно: равни условия, нормална и равноправна конкурентна среда. „Нещо, за което не се говори. Нещо, от което държавата е абдикирала“, подчерта Валери Симеонов.

Той пожела на новото обединение успех и гарантира, че НФСБ и нейните народни представители ще продължат да защитават интересите на българския бизнес.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки