Наш професор ще представи на международен форум обвързаността между традиционната местна кухня с фолклорните празници


Наш професор ще представи на международен форум обвързаността между традиционната местна кухня с фолклорните празници
Снимка: РИМ-Русе
21 Октомври 2019, Понеделник


В Международната академия на ЮНЕСКО и устойчивото развитие участие ще вземат представители на вси(ки балкански страни, България представя проф. Николай Ненов

Автор: Десант

Обвързаността между традиционна местна кухня с фолклорни празници и обекти на световното културно наследство ще бъде основният момент в презентацията на проф. Николай Ненов - директор на РИМ-Русе, на Международната академия на ЮНЕСКО и устойчивото развитие, която ще се проведе в Торино и Милано между 20-25 октомври.

Във форума участват представители на всички балкански страни – управители на природни паркове, оператори на елементи на нематериалното културно наследство, представители на музеи. Всеки един от тях ще представи своя опит във връзка със световното културно наследство и целите за устойчиво развитие на ООН 2030.

Серия от лекции и практически семинари очакват участниците, които ще се запознаят с управлението на три двореца – Ловния дворец на Савойската династия в Ступиниджи (WHC), ралския замък Поленцо и двореца Мотичело.

Водещ момент на обучението ще бъде темата за гастрономическото наследство, поради което са предвидени лекции от университета по гастро науки в Алба, а в Милано – творчески град за литература, срещите, посветени на управлението на наследството и връзката с креативните индустрии, ще бъдат в IULM Innovation Lab в местния университет.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки