Стефан Иванов: В „расисткия" скандал ме притеснява липсата на адекватна реакция от българска страна


Стефан Иванов: В „расисткия" скандал ме притеснява липсата на адекватна реакция от българска страна
19 Октомври 2019, Събота


Това каза кандидат за кмет на София от коалиция НФСБ – БДС „Радикали“, подкрепена от Движение Демократично Действие и Общество за Нова България в предаването „Денят започва" по БНТ.

Автор: Десант

„Не приемам който и да е да поставя етикет „расистка“ на България – една държава, която прие арменците, бягащи от геноцида, която спаси своите евреи, независимо от това, че беше официален съюзник на Хитлер! Много ме дразнят неадекватните реакции на подобни обиди – говоря не само от страна на държавните институции, а и за обществения отзвук.

В социалните мрежи има изключително неадекватни изказвания и обобщения, които аз, като кандидат на една коалиция от консервативно-патриотични и десни формации, не мога да приема.“ – каза Стефан Иванов, кандидат за кмет и водач на листата общински съветници в София на коалиция НФСБ – БДС „Радикали“, подкрепена от Движение Демократично Действие и Общество за Нова България в предаването „Денят започва" с Георги Любенов по БНТ.

„Ако трябва да разширим темата от футболното хулиганство към сигурността – аз съм вносител на докладната записка, с която се въведе видеонаблюдението в училищата и в детските градини в столицата, в резултат на което увреждането на имуществото им намаля с 50 – 60%. Ще действам за разширяване на обхвата на това видеонаблюдение, например по основни улици и кръстовища, както и в парковете в столицата, защото така ще се гарантира разпознаване и санкциониране на извършителите, спокойствие за гражданите и повече сигурност в града.

Ще настоявам за удвояване на броя на служителите на Общинската полиция, както и за подобряване на кадровия състав на Общинската охранителна фирма „Егида“ – и двете звена са едни от първите и най-добре работещи в страната, те трябва да се развиват в интерес на сигурността на гражданите.“

София трябва да се расте настрани, а не нагоре, смята още Иванов. Не е лошо да има високо строителство, но на подходящите места и с изградена цялата необходима инфраструктура, включително и удобен градски транспорт и паркоместа около сградите. Като посоки за развитие – изток и юг са вече изчерпани и преуплътнени, трябва да се разшири градът в северна и западна посока. Това е свързано с по-добро планиране, нужна е и нова индустриална зона в София.

В последните 30 години всички сме свидетели как проблемите се решават на парче и как това впоследствие само ги задълбочава – най-очевидно е при транспортната схема и при паркирането, подчерта кандидатът на коалиция НФСБ – БДС „Радикали“. Най-важното в град, който се разраства и ще продължава да се разраства, е да предлага на гражданите си обществен транспорт, който да ги накара да слязат от колите – т.е. да е по-бърз, по-чист, по-удобен и на нормална цена.

Не с налагане на забрани, а с разум и организация. Сега в София е по-лесно да се придвижиш с автомобил или понякога пеш, отколкото с градски транспорт. В нашата програма предвиждаме целият наземен транспорт до 2021 г. да стане електрически, т.е. с нулеви емисии.

Аз се явявам на избори, за да дам на гражданите една по-добра и по-модерна визия за София, каза Стефан Иванов. Местното самоуправление има две части – кмет и общински съвет. И социологическите изследвания (които ние не сме плащали), показват, че коалиция НФСБ – БДС „Радикали“, подкрепена от Движение Демократично Действие и Общество за Нова България, ще има представители в общинския съвет. Това е важно, защото ние ще внесем свеж полъх в иначе умореното и апатично управление на града.

Следващият общински съвет ще бъде с много повече групи, отколкото сегашния и аз виждам в това възможност да се вземат решения, които са добри и аргументирани, а не такива, които една партия ни налага единствено по силата на мнозинството си.

В момента Законът за обществените поръчки е направен така, че не гарантира честно състезание, а дава възможност всяка процедура да се нагласи за предварително определен кандидат. Борбата с корупцията започва с прозрачност – затова най-бързата и ефективна мярка, за която ще настояваме, е създаването на публичен регистър на всички разходи на Столична община, общинските търговски дружества и предприятия – бюджети, договори, анекси, пари от програми и проекти. Това е мощна превантивна мярка, защото ще позволява да се следят разходите, да се правят съпоставки за единични цени на услуги и да не се злоупотребява с общински средства.

„Скъпи съграждани, ние сме сред вас, вие ни познавате – хора, които сме доказали, че можем да работим с експертиза и с морал за общото дело. Подкрепете ни на 27 октомври с №69 в бюлетините за избор на кмет и общински съветници в София!“ каза в заключение Стефан Иванов.

Платена публикация

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки