Общински чиновници извършиха неправомерни действия срещу коалиция „НФСБ – БДС Радикали“ в София


Общински чиновници извършиха неправомерни действия срещу коалиция „НФСБ – БДС Радикали“ в София
Далеч от удобните въпроси на „правилните” телевизии, кампанията за кмет на София и водач на листата за общински съветници, която води Стефан Иванов залага основно на директни разговори с хората
19 Октомври 2019, Събота


Две служителки на районната администрация грубо и безапелационно са ги принудили да демонтират шатрата, „защото се намира на частен терен“

Автор: Десант

Кампанията на кандидатите за общински съветници на коалиция „НФСБ – БДС Радикали“ в столичния район „Люлин“ беше грубо прекъсната от служители на общинската администрация.

Към 16.30 ч. на 18 октомври, докато кандидати и доброволци са раздавали информационни материали до пощенския клон на бул. „Царица Йоана“ 38, две служителки на районната администрация грубо и безапелационно са ги принудили да демонтират шатрата, „защото се намира на частен терен“.

Те са настояли нарежданията им да се изпълняват, без да връчат писмено предписание или друг документ, нито, както се изисква в подобни случаи, да посочат общински терен в близост като допустимо място за провеждане на предизборното мероприятие.

„Госпожо Фандъкова, защо пречите на дясно патриотичното обединение в София да води нормална предизборна агитация? Кой нарежда на служителите на администрацията –Вие или ПП ГЕРБ? Зад кого ще се скриете този път? – пита Цветан Манчев, председател на БДС – Радикали и съпредседател на коалицията. – Лично съм подал съгласувателните писма до Столична община и НАГ, съгласно законовите изисквания, цялата ни документация е напълно изрядна.

Предизборният щаб на коалиция „НФСБ – БДС Радикали“ обсъжда дали да подаде в ЦИК сигнал срещу неправомерните действия на администрацията на район „Люлин“, но подобен сигнал едва ли ще предотврати бъдещи посегателства на общинската администрация срещу събития на други места в столицата.

Платена публикация

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки