Катастрофа на жп прелез блокира движението на влаковете между София и Варна


Катастрофа на жп прелез блокира движението на влаковете между София и Варна
Снимката е илюстративна
18 Октомври 2019, Петък


Вижте подробностите

Автор: Десант

Заради катастрофа на жп прелез е блокиран бързият влак София-Варна със 175 пътници близо до гара Левски.

От БДЖ уточниха, че катастрофата при Градище, недалеч от гара Бутово, е била между автомобил и международния влак от София през Русе за Букурещ, в който са пътували 73 пътници.

По данни на от Областната дирекция на МВР в Плевен, сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 в 12,46 часа от началник влака.

73-годишният шофьор на джип "Тойота Рав 4" е решил да премине през неохраняемия прелез пред идващата композиция. Водачът е транспортиран във Филиала за спешна медицинска помощ в град Левски, като е бил контактен и в съзнание. Към момента няма информация за състоянието му.

Заради катастрофата е спряно движението и на влаковете между София и Варна. Така например,  бързият влак по направление София - Варна, заминаващ по разписание от гара София в 10:00 ч.,  потегли от гара Левски  със 150 минути закъснение. В 16 ч. бързият влак № 2612 по направление Варна - София, който трябваше да пристигене в столицата в 17:53 ч., все още престояваше на гара Павликени.

В момента се провеждат следствени действия. След приключването им движението ще бъде възстановено. На пътниците ще бъде раздадена вода, предаде БНР.

Блокирани са влакове и по другите гари от трасето. Проблеми има с разписанието на всички влакове по това трасе.

Автобусната фирма, с която БДЖ работи и е трябвало да извози блокираните пътници, е отказала, защото в петъчния ден е много натоварена.

Медиите припомнят, че това е поредният подобен инцидент за последните дни. Във вторник жена загина, а друга беше ранена при удар между влак и кола на прелез в софийското село Кубратово.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Диана
16.08.2021 12:23:40
0
0
Пишете глупости аз бях пътник в този влак и капка вода не получихме
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки