През 2020 г. София ще бъде домакин на Световната филателна изложба


През 2020 г. София ще бъде домакин на Световната филателна изложба
Снимка: МТИТС
17 Октомври 2019, Четвъртък


Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и валидира в Пловдив пощенска марка „Стари ветроходни кораби“

Автор: Десант

София ще бъде домакин на Световната филателна изложба през 2020 г. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на откриването на Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019“ и Международния панаир „Булколекто“.

Той припомни, че думата „филателия“ означава “приятели безкрай“. „Тя обединява както колекционерския дух, така и историческата памет, и произведенията на изкуството, каквото представляват пощенските марки“, изтъкна министърът.

Росен Желязков посочи, че двете престижни филателни събития се провеждат в годината, когато отбелязваме 140 години на българската филателия. По думите му, първите издания са създадени в града под тепетата, който през 2019 г. е европейска столица на културата. „Тази година Пловдив е и европейската столица на филателията с тази прекрасна изложба“, добави още той.

В рамките на откриването на двете изложби, министър Желязков валидира пощенска марка „Стари ветроходни кораби“. Той каза, че това пощенско издание ще представлява голям интерес за всички любители и колекционери, не само заради неговата художествена стойност.

„Авторът Ненко Атанасов е пресъздал духа на времето чрез морските кораби на различни епохи, започвайки от египетски, древногръцки, римски, преминавайки през викингски, английски и т.н. до наши дни“, добави министър Желязков. Той подчерта, че тиражът на един от проектите е само 1000 екземпляра.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки